FAQ - Ofte stillede spørgsmål - Max Manus Talegenkendelse

QuickNote, SpeechNote og Notelist

• Jeg har glemt min adgangskode
  • Kontrolpanelet er blevet væk.  Hvordan får jeg det frem?
  • Hvordan flytter jeg kontrolpanelet?
  • Hvordan gør jeg kontrolpanelet og teksten i QuickNote større?
  • Programmet fryser - hvad gør jeg?
  • Jeg kan ikke få rød ramme - hvad gør jeg?
  • Hvor finder jeg vejledning/manual?
  • QuickNote - jeg er kommet til at overføre teksten uden at cursoren var placeret i tekstfeltet.
  • QuickNote - jeg vil gerne have ændret font type/størrelse.
  • QuickNote - jeg vil gerne have vinduet hvor talegenkendelse foregår større.
  • QuickNote - Hvordan starter jeg Taletræner?
  • QuickNote - når jeg indtaler tekst kommer det ikke i QuickNote.
  • SpeechNote - Hvor kan jeg se mine Gemt Midlertidigt notater?
  • SpeechNote/Notelist - Kan jeg se færdige notater?
  • SpeechNote - Jeg vil gerne have ændret font type/størrelse.
  • SpeechNote - Hvordan starter jeg taletræner?
  • Kan jeg arbejde hjemmefra / Offline?
  • Der er ingen lys i min SpeechMike/SpeechMike virker ikke.
  • Der er ingen reaktion ved klik på SpeechMike.
  • DPM download

Jeg har glemt min adgangskode:

Kontakt Max Manus på mail service@maxmanus.dk eller telefon 70105510 (#2)

Vi kan nulstille dit password.

Hvis du ikke ønsker at logge aktivt på Max Manus talegenkendelse kan du sætte flueben i ”Husk mig” i loginbilledet. Så husker Max Manus dit login indtil, du aktivt selv vælger at logge ud via ”Log ud” under din brugerprofil.

Mit kontrolpanel er blevet væk bag andre vinduer/applikationer.

Sådan får du det frem og centreret på skærmen:

Højreklik på elefanterne på proceslinjen, og vælg Centrer på hovedskærm.

Flytning af Kontrolpanelet:

Det er muligt at ændre placeringen af Kontrolpanelet (i tidligere softwareversioner kaldt Mediator). Kontrolpanelet kan flyttes rundt på skærmen som du ønsker det.

Dette gøres ved at placere musen et sted på kontrolpanelet og trække det til det ønskede sted på skærmen

Max Manus Kontrolpanel

Kontrolpanelets størrelse

Kontrolpanelets størrelse kan ændres ved at klikke på menu-ikonet og derefter på Skalering. Samtidig ændres størrelsen på teksten.

* Programmet fryser - hvad gør jeg?

At programmet fryser kan skyldes et problem med mikrofonen eller selve applikationen:

Generelt
- Prøv at klikke på knapperne på mikrofonen.
- Skift af USB-port på PC kan løse problemer med ”frossen” SpeechMike/headset.
QuickNote
- Prøv at start stop optagelse igennem kontrolpanel på mikrofonikonet i cirklen.
- Prøv at reaktivere mikrofonen ved at klikke på det lille mikrofonikon til venstre for QuickNote i
  applikationslisten
- Genstart PC

* Jeg kan ikke få "rød ramme" - hvad gør jeg?

Der kan ikke komme rød ramme, hvis der ikke er lydenheder tilsluttet.
1. Er SpeechMike synlig i lydenheder i kontrolpanel? Hvis ikke flyt til anden USB port.
2. Er headset synlig i lydenheder i kontrolpanel? Hvis ikke flyt til anden USB port.

Manual / hjælp:

Klik på   når du ønsker mere information eller hjælp til det program du er inde i.

QuickNote

Jeg er kommet til at overføre teksten uden cursoren var placeret i tekstfeltet.

Du kan tilbagekalde din sidst overførte tekst ved at klikke på knappen Tilbagekald tekst eller ved at sige stemmekommandoen ”tilbagekald tekst”.

Jeg vil gerne have ændret Font type/størrelse:

Åben din brugerprofil i Kontrolpanelet

Vælg ’QuickNote’ og derefter den ønskede type/størrelse. Klik derefter opdater.

(Du skal logge ud og ind af Max Manus før ændringer slår igennem)

Jeg vil gerne have vinduet hvor talegenkendelse forgår større.

Du kan tilpasse størrelsen på vinduet i nederst højre hjørne

Taletræner

I QuickNote kan du starte taletræner med stemmekommandoen ’Start taletræner’. Dette gøres i kommandotilstand.

* Når jeg indtaler tekst kommer det ikke i QuickNote.

Der er kun ét grønt lys i SpeechMiken. Skift til Dikteringstilstand i kontrolpanel eller ved at trykke en gang på EOL-knappen på SpeechMiken.

SpeechNote

Hvor kan jeg se mine Gemt Midlertidige notater?

Du finder dem i NoteList med status: ikke klar

Kan jeg se Færdige Notater?

Ja, du finder dem i NoteList med status: færdigt

Vær opmærksom på at filteret i Notelist skal vise den type notater. Ofte er der valgt den mulighed at færdigmeldte diktater ikke vises.

Jeg vil gerne have ændret Font type/størrelse:

Gå i Indstillinger i SpeechNote

Vælg ’tekst redigering’ og derefter den ønskede type/størrelse

(Du skal logge ud og ind af Max Manus før ændringer slår igennem)

Taletræner

I SpeechNote kan du starte taletræner med stemmekommandoen ’Start taletræner’. Dette gøres i kommandotilstand. Alternativ kan du klikke på    i værktøjslinjen.

Kan jeg arbejde hjemmefra / Offline?

Du kan arbejde Offline med talegenkendelse i QuickNote.

SpeechNote og NoteList kræver du er Online på Sundhedsdatanettet.

Max Manus kan tilbyde en VPN løsning hvor adgang til Sundhedsdatanettet ikke er en forudsætning.

Kontakt venligst Max Manus såfremt du har dette behov.

* Der er ingen lys i min SpeechMike / Der er ingen reaktion ved klik på min SpeechMike

• Prøv at flytte til anden USB port
• Prøv at flytte til en anden PC hvis muligt

DPM download

Hvis du har behov for at bruge DPM, kontakt venligst Max Manus for nærmere vejledning.